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Registros recuperados : 17 | |
1. | | LIMA, D.; JESUS, D.; SABINO, D.; CELY, M.; FERREIRA, A. Biológicos: potencial dos produtos no Brasil. Campos & Negócios Grãos, Uberlândia, ed. 232, ano 20, p. 16-17, jul 2022. Biblioteca(s): Embrapa Trigo. |
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8. | | FERREIRA, J. S.; SABINO, D. C. C.; GUIMARÃES, S. L.; BALDANI, J. I.; BALDANI, V. L. D. Seleção de veículos para o preparo de inoculante com bactérias diazotróficas para arroz inundado. Agronomia, Seropédica/RJ, v. 37, n. 2, p. 6-12, 2003. Seletion of carrier for inoculation of flooded rice crop with endophytic diazotrophic bacteria. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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9. | | FERREIRA, J. S.; GUIMARÃES, S. L.; SABINO, D. C. C.; BALDANI, J. I.; BALDANI, V. L. D. Rice response to inoculation with endophytic diazotrophic Herbaspirillum seropedicae strain ZAE94. In: INTERNATIONAL CONGRESS ON NITROGEN FIXATION, 15th., INTERNATIONAL CONFERENCE OF THE AFRICAN ASSOCIATION FOR BIOLOGICAL NITROGEN FIXATION, 12th., 2007, Cape Town, South Africa. BNF Applications for poverty alleviation. abstracts... Cape Town: University of Technology & Sister Institutions in Cape Town, 2007. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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11. | | FERREIRA, J. S.; DRESCHEL, M. M.; SABINO, D. C. C.; GUIMARÃES, S. L.; BALDANI, J. I.; BALDANI, V. L. D. Efeito de dois inoculantes turfosos contendo bactérias diazotróficas sobre a produção e acúmulo de N dos grãos em duas cultivares de arroz inundado. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 22., 2003, Florianópolis. Resumos... Florianópolis: SBM, 2003. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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12. | | BARELLA, A. R.; CLEMENTE, L. V.; MALLMANN, F. F.; GONZAGA, E.; SABINO, D. C. C.; FERREIRA, A. Solubilização de fosfato por isolados bacterianos oriundos de um sistema integrado de produção no norte de Mato Grosso In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AGRONOMIA, 28., 2013, Cuiabá. Anais... Cuiabá, MT: Congresso brasileiro de agronomia, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril. |
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17. | | SABINO, D. C. C.; GUIMARÃES, S. L.; FERREIRA, J. S.; ALVES, B. J. R.; BALDANI, V. L. D.; BALDANI, J. I. Efeito da inoculação de bactérias diazotróficas em plantas de arroz adubadas com nitrogênio mineral. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 22., 2003, Florianópolis. Resumos... Florianópolis: SBM, 2003. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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Registros recuperados : 17 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Café. Para informações adicionais entre em contato com biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
08/01/2024 |
Data da última atualização: |
08/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
GARRETT, R.; SCHMIDT, E. M.; PEREIRA, L. F. P.; KITZBERGER, C. S. G.; SCHOLZ, M. B. S.; EBERLIN, M. N.; REZENDE, C. M. |
Afiliação: |
RAFAEL GARRETT, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO DE JANEIRO; EDUARDO M. SCHMIDT, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, CNPCa; CÍNTIA S. G. KITZBERGER, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; MARIA BRÍGIDA S. SCHOLZ, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; MARCOS N. EBERLIN, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; CLAUDIA M. REZENDE, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO DE JANEIRO. |
Título: |
Discrimination of arabica coffee cultivars by electrospray ionization fourier transform ion cyclotron resonance mass spectrometry and chemometrics. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
LWT - Food Science and Technology, v. 50, n. 2, p. 496-502, 2013. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Green beans of Coffee arabica (arabica coffee) cultivars with Sarchimor and Catuai genetic background were grown under the same edaphoclimatic conditions, in two different regions, and analysed by direct-infusion electrospray ionization Fourier transform ion cyclotron resonance mass spectrometry (ESI FT-ICR MS) followed by a metabolomic approach. A total of 20 coffee metabolites including phenolic compounds, fatty acids, sucrose, and diterpene glycosides were identified by negative ESI FT-ICR MS with a mass error <2 ppm. Furthermore, the multivariate data analysis techniques principal components analysis (PCA) and partial least squares-discriminant analysis (PLS-DA) successfully discriminated the arabica coffee cultivars with Sarchimor from those with Catuai genetic background, and also revealed the correlations between the coffee metabolites with the arabica cultivars and their growing region. This methodology could be used to identify coffee cultivars according to their genetic background as well as coffees from different growing regions, being a valuable tool for traceability and certification processes. |
Thesagro: |
Coffea Arábica. |
Thesaurus NAL: |
Chemometrics; Cultivars; Electrospray ionization mass spectrometry; Genetic background. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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